вторник, 26 юли 2011 г.

Излезна новият брой на списание Guns.BG

Здравейте, приятели. Преди час се сдобих с новия брой на сп.Guns.BG - единственото наше списание, посветено на оръжието, стрелковите спортове и екипировката. Радвам се, че след няколкомесечна пауза, то е отново на крака и пожелавам успех на новия екип (в който съм и аз де.... :D )



Moите 2 статии в броя са следните, като снимките са на Боряна Рангелова :
OLIGHT M20 - създаден за да служи

Spyderco Tenacious - бюджетният здравеняк


Ето и няколко от рекламите ни - дизайн на Боряна Рангелова br.studio@abv.bg



неделя, 24 юли 2011 г.

Екстремен тест на фенерите SKILHUNT

Приятели, вчера на стрелбището в Горни Лозен , от мен и мои приятели, беше проведен тест на фенерите SKILHUNT. Целта беше, да проверик, как те понасят отката на оръжието. За теста използвахме ловни варианти на АК в калибър 7,62х39. За прикрепяне на фенера към оръжието използвахме стойка на нексторч.
Тестваният модел беше SKILHUNT DEFIER XT - един от подходящите за лов модели. За теста закупихме доволно количество патрони от стрелбището - около 10 пълни пълнителя за АК. Стрелбата се водеше по 1-2 пълнителя в бърз темп, като целта ни беше максимално бързата,а не точната  стрелба. След всяка серия оставяхме оръжието да поизстине 10-ина 15 минути. По време на стрелбата фенера работеше безотказно. Дизайнът на специалният минусов контакт и без това е предвиден за работа при силният откат на оръжието. Фенера е страхотен - премина теста без абсолютно никакви проблеми. След стрелбата се оказа, че гумата от вътрешната страна на стойката се е разтопила от силното нагряване. Теста ни впечатли Иван - нашият домакин и  инструктор на стрелбището, който също беше впечатлен от качеството на фенерчетата.

Очаквайте много клипове от теста.



Ето и малко снимки...












И в заключение, фенерчето може да бъде закупено от тук: