понеделник, 19 август 2013 г.

Здравината на покритието на фенерите OLIGHT

 Лично мнение на ползвателя Росен Косев публикувано в един от българските форуми.


Във връзка с питането на участник за покритието на фенерите Олайт, съвсем набързо едно лично мнение и малко снимков материал ( с извинение за кофтито светлина на снимките но ги правих преди 2 минути за да ги постна):







Фенера е хвърлян поне десетина пъти по бетона и асфалта, засилен на 15-20м, работещ.
Никога не е прекъсвал при такива изпълнения, дефакто повредите които виждате са от няколко мятания в-у бетон, последното деформира короната толкова,
че беше трудно да се развърти, въпреки всичко се сваляше и монтираше наново като стъклото не беше наранено изобщо.
Друг "номер" който обикновенно шашка познатите на които показвам фенера е - след като го засиля на улицата, ги карам да минат отгоре му с пикапа...
Обикновенно ако не въртят гуми, няма някакви значими следи по покритието.
Фенера до сега не е имал никакъв проблем, вкл. и когато съм го стрелял прикрепен към помпата (Мосберг 590А1 20" цев с военен бъкшат) или с калашник.
Покритието не се афектира също така от разтворители за чистене на оръжие.
От почти година влачене с мене, закачен за джоба ми, сигурно по няколко часа на ден, също така - въргалящ се из колата, по седалки и по пода, не съм забелязал някакво изтриване или просветляване на покритието, всичките драскотини и удари които виждате на снимките горе са в резултат от "каскадите" с хвърлянето по улиците.
За първи път го хвърлих от вторият етаж на една концертна зала в-у дървеният под на 10тина метра под мене, като когато казвам "хвърлям" нямам предвид "пускам"  а хвърляне със завъртане на поне 10тина 15 метра напред. След като видях, че му няма нищо, вече се "престраших" да го меткам и по улиците...  :mrgreen:

Същото се отнася и за фенерите на Луминтоп ( които са асоциирани с Олайт) и Скилхънт, покритието им е железно,
от трите фирми аз лично харесвам най-много покритието на Скилхънтите, но това е субективно мнение.

За колегите с фенери с алумиево тяло и съответната оксидация - Зиг препоръчва TW-25b грес ( http://www.mil-comm.com/ ) специално за предпазване на оксидацията на техните оръжия, аз бих предположил, че ще е идеално (макар и скъпо наистина) третиране на покритието на фенер, особено ако е мил-спек...
Моят Олайт не е мазан с таква грес, мазал съм Скилхънт но не съм го мятал по асфалта още...

----------
ОLIGHT рекламира покритието, като: "US Military standard hard III type anodization" и както виждаме, определено са се справили отлично.