вторник, 13 август 2013 г.

Страхотно ревю на Olight M22 Warrior от Flash Lion

Огромни благодарнисти на FlashLion за чудесното ревю!
----------------------------------------------------------------------------------------------

Здравейте.
Това е първото ми ревю тук.
Приготвил съм Ви ревю на един от най-мощните фенери с една 18650 батерия- Olight M22 Warrior.
По-нататък ще представя и други интересни фенери.
Olight M22 се продава в чудесно куфарче в което са прибрани аксесоарите с които е окомплектова,а също има място и за допълнителни неща.Всичко е добре защитено,готово за лесно пренасяне.Ако Ви потрябва фенера в спешна ситуация,грабвате куфарчето и тръгвате,без да се чудите кое къде да прибирате.


Вътре ще намерите-фенера,интересен калъф,много полезен дифузер,уплътнителна тръба за използване на по-тънките CR123A батерии,дълга връзка за закачане,резервни уплътнителни пръстени и резервна фосфорисцираща шапка за бутона,упътване за употреба,гаранционна карта.Фенерът е с уникален дизайн,цялата глава е с охлаждащи ребра които да помогнат за охлаждането на светодиода,когато работи на максимална мощност.[u][b]Технически данни:[/b][/u]
1. Cree XM-L2 LED светодиод
2. Максимална сила на светене 950 лумена, макцимална далечина на осветяване 305 метра.
3. Три нива на светене Силно-Средно-Слабо ,плюс строб.
4. Дебела стоманена корона за защита на главата,стъклото и подходящо средство за самозащита.
5. Алуминиево тяло с устойчива на надраскване Тип III анодизация.
6. Глава с голяма охлаждаща повърхност,позволява  ефективно разсейване на топлината.
7. Високо ефективен гладък рефлектор;ултрапрозрачно стъкло с антирефлексно покритие,99% пропускане на светлината.
8.Ключ с възможност за моментно натискане. Едно непълно натискане(без щракване) активира последно използваното ниво на светене;Две слаби натискания активират максимално ниво на светене;Три слаби натискания активират режим Строб.Пълно натискане задържа избрания режим.
9.Смяната на Трите нива на светене Силно-Средно-Слабо става чрез завъртане на главата на фенера.
Три нива на светене-
Силно   950 лумена за 1 час
Средно 250 лумена за 3 часа
Слабо   20 лумена за 30 часа

Фенерът използва за захранване една презареждаща 18650 батерия или две CR123A батерии.
На снимката батерия Sanyo 2600 protected.


Фенерът може да бъде разглобен на три основни части.
Тялото(тръбата) на фнера е доста по-тънко отколкото очаквах и отколкото на други фенери.Така фенерът е по-лек и това го прави лесен за носене или окачване към оръжие.Свързването на главата с тръбата(тялото) става чрез резба с квадратна форма,което осигурява гладко и стабилно завиване.


Резбата за свързване на капачката с копчето към тялото също е с квадратна форма и е анодизирана за допълнителна здравина.
Анодизацията е на топ ниво,без никакви пропуски и ожулвания.

Фенерът е много прецизно изработен-дори охлаждащите ребра са със скосени краища за да не се получават лоши ръбове.Щипката за закачане към дрехи,сакове и др. е много добре направена-много стабилна и е притисната от тактическият пръстен.Така няма възможност да се измъкне неволно.Отлично решение.

Някои хора предпочитат да ползват фенера без тактическият пръстен,но лично за мен той усигурява отлична стабиност на фенера в ръката и предотвратява неволно изтърване на фенера.Тактическият пръстен е метален.
Този модел на Olight няма възможност за поставяне на маса или друга равна повърхност с главата нагоре за да се изполва в режим свещ-това е един от малкото недостатъци на този фенер.
За това пък по-издаденото навън копче е много удобно за натискане.Копчето е идеално-не е нито много трудно за натискане,нито прекалено лесно.Захватът е идеален,много стабилен.Фенерът е много добър размер,дори малко по къс от необходимото.Ето как стои в моята не много голяма ръка.М22 е обурудван със светодиод от последно поколение Cree XM-L2,благодарение на който максималният светлинен поток
 който изстрелва този фенер е 950 лумена.За максимално далечно светене М22 използва гладък рефлектор.
Рефлекторът е с по-голям диаметър от обикновен фенер с една 18650 батерия и това го прави отличен за максимално осветяване на голяма дистанция.Светодиодът е идеално центриран.Това осигурява максимално концентриран лъч.За уплътняване на стъклото се грижи дебело червено уплътнение,като то не е обикновен О-пръстен
с кръгло сечение,а е с П образна форма и захваща стъклото от двете страни както и отстрани.
Нещо любопитно-в уплътнението са използване фосфорисциращи частици които след като
фенерът е светил,продължават да светят в тъмното.Това е особено видимо когато се използва дифузера.

Лъчът на Olight М22 е добре фокусиран,като има и достатъчно осветяване в страни от ярката точка.От Olight са свършили чудесна работа тук!

С дифузерОтлично се справи и под вода.
В заключение
Olight M22 е отличен избор ако ви трябва максимално мощен и същевременно достатъчно компактен фенер с достатъчна далечина на светене.