вторник, 19 юли 2011 г.

Пореден рекорд на CREE от 231 лумена на ват


06.02.2011 - Дърам, Северна Каролина - Cree, Inc, пазарен лидер в LED осветлението, съобщи за нов рекорд от 231 лумена на ват за бял мощен светодиод. Този резултат е значителен напредък отвъд предишния рекорд на Cree, и също така демонстрира как  Cree продължава да определя границите на това, което могат светодиодите.


Cree съобщава, че ефективността, измерена  231 лумена на ват, при използван единичен компонент в с цветна температура 4500 К,  при стайна температура и 350 mA.

"Не беше отдавна, когато 200 лумена на ват се смятаха за теоретична максимална ефективност за LED. Ние прескочихме тази бариера през 2010 г. и сега са постигнахме 231 лумена на ват", каза Джон Едмонд, Cree съосновател и директор . "Иновациите от нашите лаборатории са основата за нашата индустрия . XLamp ® LED е революционно изобретение, което продължава лидерството в сферата на LED осветлението ."

Тази R & D резултат разширени функции аспекти на същата технология, използвана в Cree XLamp бели светодиоди. Cree вярва, по-висока производителност светодиоди могат да се създават и нови LED-базирани приложения и ще съдейства за намаляване на решение за цената на ток модела, базирани на LED-.

За момента толкова ефективни светодиоди все още не са в продуктовата гама на CREE.

Няма коментари:

Публикуване на коментар